深圳好去處2024|帶你參觀深圳商場美食!萬象食家盒馬鮮生新開張

網友評價

• 教學影片製作認真 ! 專業講解 ! 棒 !

閱讀更多

• 好詳盡,多謝猫姐姐講解,非常有用

閱讀更多

• 非常用心製作嘅片, 非常有用, 多謝您

閱讀更多

• 多謝你拍呢類非常有用的教學片...另外可以再拍埋Wechat PAY HK(第三種方法),增值餘額的方法教學嗎?期待你的教學,,謝謝~!因為本人未試過任何網上付款及用APP去付款,冇你呢類只要續步跟住做就可成功使用的教學方法,真係唔知點做好,再次感謝!!

閱讀更多

• 一直為咗冇內地電話而煩惱,朋友啱啱send呢條片俾我,非常清楚,多謝晒 即刻訂閱了!!如果能夠加現金增值就好啦,因本人唔係太精靈,唔敢將銀行戶口或信用卡link up 再次感謝

閱讀更多

• 多謝姐清楚講解/好彩細佬仲未認/早巳搅掂了/我有大灣區户口/所以用內地微信支付/就用Wechat play hk係7仔或OK入/其實大眾点評同美團一樣/我買野多数用美團買!謝謝!細佬一定5會綁信用卡或香港銀行户口(以免一舖清袋

閱讀更多

• 非常清楚,好似一本百科全書一樣。現在大灣區的Youtuber很多但個個都係飲飲食食冇乜營養,資訊型很少,多謝貓姐清楚的示範

閱讀更多

• 多謝草根貓咁詳細的使用說明,睇左真正受用不少,我正正就是沒有內地手機號及戶口的,此教學令我終於可以同朋友一齊去玩,唔駛下下麻煩人地幫我比錢啦

閱讀更多

• 【WeChat Pay HK教學】毋須內地電話及戶口,內地付款全攻略👊🏼示範叫車、叫外賣、跨境支付、綁香港卡、落單、買券👊🏼講解常用功能乘車碼、匯款等使

這是最完整詳細的WeChat使用教學影片,示範及講解多個WeChat常用功能,包括沒有內地電話及銀行戶口的情況下使用跨境支付、叫外賣叫車、小程序落單、跨境匯款等。如在操作上有任何疑問歡迎提問👊🏼

影片目錄:
    00:00 開場白
    02:06 切換錢包地區(大陸錢包&港幣錢包)
    03:36 綁香港信用卡
    05:04 線下付款(掃碼或出示收付款碼)
    05:42 跨境遊(北上優惠攻略區)
    06:17 小程序提早落單
    07:32 美團教學
    10:05 大眾點評教學
    11:48 山姆、Costco、拼多多
    13:36 乘車碼
    15:00 叫車
    15:59 跨境匯款 We Remit

閱讀更多

• 下次沖出大灣區,介紹武漢江漢路和重慶解放碑非常出名嘅🇹🇭按摩店

閱讀更多

• 早餐可以坐多一個站到上塘A1出口出來,勝記飲茶,勝記我覺得龍華最好味早茶.

閱讀更多

• 介紹詳盡,評論中肯,另我將带家人到深圳玩2天,請問這間酒店在那裡訂?我search 不到,感謝分享

閱讀更多

• 若唔趕的話,港鐵東鐵線,到上水站山閘數分鐘再入閘去落馬洲口岸又省十幾蚊軒費去紅山站平些,

閱讀更多

• 呢間酒店我都住過

閱讀更多

• 簡直舒服享受好正100分

閱讀更多

• 燒魚正

閱讀更多

• 第一次看閣下的频道,拍得很好,人又靓女,重點咬字清晰不快不慢

閱讀更多

• 好有心機寫more

閱讀更多

• 呢條片拍得好正呀!你老公依然笑容滿分.好搶鏡呀!

閱讀更多

• 美食打卡一級贊!

閱讀更多